Skolmiljö

Segrande Liv Grundskola ligger mitt i den härliga bokskogen mellan Höör och Ljungbyhed.

Lokaler

Skolan hyr lokaler på en gård med flera mindre byggnader. Klassrummen är hemtrevligt inredda och försedda med whiteboard, projektor/TV och annan utrustning. Alla elever har egna bänkar och platser där de kan förvara sitt studiematerial och andra tillhörigheter. 

Utöver klassrummen har skolan ett litet bibliotek med plats att sitta och läsa, samtala eller studera i grupper. På området finns salar för slöjd och hantverk samt bild och annat kreativt skapande. 

Matsal

Matsalen har vi i en western-inspirerad restaurang på samma område. Här serveras lunch med salladsbuffé alla skolans dagar. Lunchen tillagas på plats och i stort sett helt från grunden. Vi är måna om en lugn och välkomnande måltidsmiljö där elever och lärare äter tillsammans klassvis. Under hemkunskapen har vi tillgång till restaurangens storkök. 

Skolgård

Vi har en stor skolgård där eleverna kan utöva flera sporter och aktiviteter på raster och idrottslektioner; fotboll, basket, pingis, frisbee, hopprep, twist och volleyboll (vid säsong). Inomhus finns det två pingisbord, fotbollsspel, sällskapsspel, pussel, målarböcker och plats för både lek, dans och umgänge. 

Idrott

Under sommarhalvåret sker idrottsundervisning utomhus, ofta på skolan men ibland besöker vi till exempel Söderåsens nationalpark eller annat naturområde som det finns gott om nära skolan. Under vinterhalvåret har vi en del idrottsmoment på skolan men hyr ofta idrottslokal i närområdet för att kunna utöva en variation av sporter och träning. 

Vill du besöka oss och se våra lokaler IRL? 

Ta kontakt här eller skicka ett mail till info@segrandeliv.se.

Rulla till toppen