Skolmiljö

skolmiljo

Utemiljön

Skolan ligger belägen i ett naturskönt område i Höörs kommun. Eleverna har tillgång till en stor och omväxlande skolgård med mycket lekredskap för både yngre och äldre elever i en spännande miljö. En bokskog med vattendrag gör det möjligt för eleverna att själva upptäcka djur- och växtlivet under årstidernas växlingar. Det ger även stora möjligheter till kreativa experiment och undersökningar i undervisningen.
Här finns två fotbollsplaner, basketplan, stor och kreativ lekplats, hinderbana, utomhuspingis, sittgrupper och en stor veranda med sittplatser.
Det finns en stor frihet för eleverna att röra sig fritt i naturen och hela platsen inbjuder till mycket rörelse och lek, vilket i sin tur främjar inlärning.
Eleverna kan bygga kojor och leka kurragömma bland buskar och träd.
Miljön främjar elevernas egen kreativitet till att skapa egna lekar och uppmuntrar till aktiviteter mellan olika åldrar.

Från Skolinspektionens protokoll efter tillsynsbesök 2015-09-22:
”Skolan är naturnära belägen och har en väl tilltagen skolgård som inbjuder till lek och rörelse.”

Innemiljön

Skolan inryms i flera mindre byggnader, som ger ett välkomnande intryck. Klassrummens inredning är kreativ och varm. Det finns mycket material tillgängligt i klassrummen.

Elevernas uppehållsrum är i en stor restaurang som finns på området. Här finns det sköna soffor och restaurangbord. Eleverna kan spela en mängd olika brädspel här.
Under vinterhalvåret finns det även tillgång till en stor lokal där eleverna kan spela bordtennis.

Skolmåltiden

Skolmåltiderna serveras i en mysig restaurang på området.
Restauranglokalen är inredd på ett kreativt, inspirerande och stämningsfullt sätt.
Miljön är lugn och trivsam.

Skolmåltiderna är ett prioriterat målområde för skolan.
Lunchen tillagas från grunden med bra råvaror av en kock på skolan.
Varje dag serveras en gedigen och varierad salladsbuffé.
Skolans personal äter varje dag tillsammans med eleverna.